Uncategorized

Amerikan Medyası Sinoplu Can Cebeci (RootAyyıldız) ‘ın peşini bırakmıyor

ABD Ulusal medyası son zamanlarda RootAyyıldız kod adlı Türk hacker hakkında makaleler yayınlamaya başladı , yayınlanan makalelerde genellikle ABD’nin başkanlarının web sitesine yapılan saldırılar detaylıca irdelendi.

Türk Hacker RootAyyıldız, Barack Obamanın İnternet Sitelerine Saldırdı

AMERİKAN İSTİHBARAT RAPORU

15.08.2023 Gece 00:46’da, medyada Sinoplu hacker olarak bilinen RootAyyıldız adlı kişi, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın internet sitesini ele geçirdi. Daha önce Donald Trump’ı ve Joe Biden’ı hackleyen Türk hacker, bu sefer Barack Obama’yı hedef aldı.

Barack Obama’nın internet sitesinde bir görsel paylaşarak, Türk Milleti unutmaz ve günün hesabını sorar. Aynı zamanda, Türk hacker hakkında rapor yazan Amerikan istihbaratına da şunu söyledi: “Bilmelidir ki Allah’ın yolunda yürüyen Müslümanların lideri Erdoğan’ın bayrağı altında sizinle savaşacağım. Raporlarınızın hiçbir geçerliliği yok, savaş henüz yeni başlıyor.”

ABD’de 2020 yılında yapılan başkanlık seçimleri sırasında Rusya, İran ve Türk hackerlara yöneltilen suçlamalar hala akıllarda. ABD Ulusal İstihbarat Konseyi’nin (NIC) 2021 yılı Mart ayında yayınladığı raporda, dış devletlerin başkanlık seçimlerini etkileme çabalarına dair detaylar sunulmuştu. Raporda, Rusya ve İran’a yöneltilen suçlamaların yanı sıra bir Türk Hacker’ın da başkan adaylarından birinin sayfasına düzenlediği saldırıya yer verildi.

Türk hacker, ‘RootAyyıldız‘ takma adını kullanıyor ve ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın başkanlık kampanyası için oluşturulan ‘vote.joebiden.com‘ başlıklı internet sitesini ele geçirmişti. Kasım 2020’de gerçekleştirdiği bu eylemle ABD istihbarat raporunda adı geçen Türk hacker, 2021 yılında ise ABD eski Devlet Başkanı Donald Trump’a da saldırarak ‘action.donaldjtrump.com internet sitesini ele geçirmiş ve mesajlar yayınlamıştı.

Kimliği İhlas Haber Ajansı’na açıklayan 21 yaşındaki Sinoplu Türk Hacker Can Cebeci, yaptığı saldırıları bir ‘hacktivistlik‘ eylemi olarak tanımlayarak ABD’nin Fethullah Gülen’i teslim etmemesine ve Türkiye düşmanlığına karşı bir tepki olduğunu belirtmişti.

Bu olaylar, siber güvenlik ve uluslararası ilişkiler açısından yeni soruları gündeme getiriyor. Hackerların siber alan üzerinden gerçekleştirdiği bu eylemler, dijital dünyanın ulusal güvenlik üzerindeki etkilerini bir kez daha vurguluyor.

Provokatif Görseli Paylaştı – İşte Detaylar

Paylaşılan görselde, dikkat çeken ayrıntılardan biri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diş İşleri Bakanı Hakan Fidan’ın bir köşede dururken, karşı tarafta ise Joe Biden, Donald Trump, Barack Obama, CIA Başkanı, ABD Genel Kurmayı, Mazlum Kobani ve Fethullah Gülen gibi çeşitli figürlerin yer almasıydı. Görselde öne çıkan bir diğer unsur ise Bakraytar İHA’sının bulunmasıydı.

Türk Hacker, Obama’nın Sitesinde Türk ve Azerbaycan Bayraklarını Yan Yana Paylaşarak Dikkat Çekti

Türk hacker, Türk bayrağı ile Azerbaycan bayrağını yan yana paylaşarak Azerbaycan’a göndermede bulundu.
Türk hacker, paylaştığı görselle birlikte, Türk ve Azerbaycan halklarının dayanışmasına vurgu yaparak, “Günün hesabı sorulmayacak gibi değil” ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasında çıkan birkaç haber kaynağı ve ayrıca istihbarat raporuda içinde dahil


https://www.bleepingcomputer.com/news/security/joe-bidens-vote-joe-website-defaced-by-turkish-hackers/


https://www.dni.gov/files/ODNI/documents/assessments/ICA-declass-16MAR21.pdf


https://nordicmonitor.com/2021/03/us-intelligence-community-marked-turkish-cyber-attack-on-bidens-campaign-site-as-a-bid-to-influence-us-elections/

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum