Arjantin üzerinde gerçekleştirilen araştırmalar sonucu bilim insanları yeni ve oldukça büyük bir dinozor fosili keşfetti. Bulunan bu dinozor fosilinin, geçmişten günümüze bulunan tüm kara hayvanlarından daha büyük olacağı belirtildi. Üstelik Patagotitan’dan da büyük olabileceği yorumlar arasında.
Bilim insanları, Patagonya’nın kuzeyinde en büyük dinozor olan titanozor türüne ait 24 omurga ve pelvis kemiklerini keşfetti. Bulunan bu fosilin 2017 senesinde bulunan Patagotitan’dan bile büyük bir boyuta sahip olabileceği ortaya koyuldu.
Keşfedilen dinozor iskeletinin 98 milyon yıl boyunca toprak altında olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda bu devasa dinozor fosili tarihi geçebilecek bir keşif niteliğinde olabilir. Archyde’da bulunan habere göre keşfedilen dinozor; ‘’bilim insanlarının bulduğu en büyük kara hayvanı’’ niteliğini taşıyabilir.
Yapılan araştırmalarda 24 omurga ve pelvis kemiklerinin birkaçının bulunduğunu dile getirmiştik. Bu dinozor türünün uzun boyunlu sauropoda dinozorlarının dünyanın her köşesinde yaşamını sürdürdüğünü fakat son titanozorların birkaçının Güney Amerika’da yaşamını devam ettirildiği söyleniyor.
Bilim insanları yeni bulunan bu fosilin en büyük sauropoda dinozorlarının arasında bulunabileceğini söylerken kemiklerin hala hangi türe ait olabileceği bulunamadı. Fakat daha önce bulunan fosillerden oldukça farklı olduğu da belirtilen bilgiler arasında yer alıyor. Tahminlere göre keşfedilen iskelet daha ortaya çıkarılmamış bir titanozor türü olabilir.
Son olarak Rio Grande do Norte Üniversitesi’nden olan Aline Ghilardi ise açıklamalarında şunları vurguladı:
‘’Keşfedilen bu fosilin Patagotitan’dan daha büyük olduğunun belirlenmesi hakkında oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Aynı zamanda bu canlının bulunan en büyük hayvanlardan bir tanesi olduğu da su götürmez bir gerçek.’’
Leave a Reply